• 50 years EDAG: Tomorrow Now.

  • MATERIALEN SOM SKAPAR FÖRÄNDRING

    EDAG LIGHT COCOON – MÖJLIGT PARADIGMSKIFTE FÖR FRAMTIDENS MOBILITET

  • EN LADDNING TACK!

    VARFÖR SMARTPHONEN FÖRÄNDRAR TRAFIKFÖRHÅLLANDENA

  • ADDITIV TILLVERKNING (3D-PRINT)

    HUR ”EDAG GENESIS” VÄNDE UPP OCH NED PÅ FORDONSVÄRLDEN 

EDAG Tech dag på Lindholmen Conference Centre

Onsdagen den 6 April 2016 fick våra kunder i Sverige chansen att få en exklusiv inblick i framtidens mobilitet.

I en utställningslokal och ett workshop-område kunde de nästan 60 deltagarna ta del av de senaste trenderna och  ny teknik inom fordonsutveckling tillsammans med våra tyska och svenska experter från EDAG.

Höjdpunkten i utställningsområdet var vår "EDAG Light Cocoon". För att få fram den ultimata lättviktsdesignen för konceptbilen använde sig EDAG’s designers av naturen som inspiration. Lövet från en växt fungerade som modell för den innovativa utformningen av karossen.   
Istället för att använda klassiska lättviktsmaterial såsom aluminium, kol eller magnesium har Cocoon en organisk skelettstruktur där material endast används i områden där det är absolut nödvändigt för säkerheten och stabiliteten. Denna struktur realiseras med hjälp av den senaste tekniken inom additiv tillverkningsteknik (3-D print). Precis som strukturen av ett löv, som har ett  lätt yttre skal, har "EDAG light Cocoon" samma typ av skal men i det här fallet är det gjort av textil.

På utställningen fanns också flertal exempel på teknik som visar att kombinationen av Bionic design och additiv tillverkning inte bara är ren utopi utan snart kan bli verklighet. Till exempel presenterade företaget en kombination av additivt tillverkade karossnoder och extruderade sektioner för framtida karosstrukturer. Denna extremt flexibla och optimerade spaceframe-struktur är en attraktiv lösning som gör det möjligt att hantera framtidens krav på ökad variantflora för framtidens bilkoncept på ett ekonomiskt sätt. Med den första fullt fungerande, redo för  typgodkänning, additivt tillverkade modellen av en strålkastare och en kylplatta för ett ”power house”, kan vi visa att  additiva tillverkningsmetoder är nära även inom fordonsutveckling.

Men EDAG koncernens portfölj går ännu ett steg längre och omfattar både produktutveckling samt produktionsteknik. Med sin mångåriga erfarenhet vill EDAG positionera sig som en partner till de svenska kunderna, där vi är kvalificerade att erbjuda alla typer av tjänster rörande effektiva produktionssystem. Företaget integrerar idén i  ”industri 4,0” med nätverks lösningar och samarbetande robotar. På kundens väg till industri 4.0, har EDAG demonstrerat hur man bygger upp en spaceframe, som tar hänsyn till metoder och inslag ur industri 4.0.

Den andra delen av EDAG Tech Day utgjordes av work shops där våra kunder hade möjlighet att delta i följande tre workshops: "Future Design", "När bilen blir din personliga följeslagare" och "Vägen till industrin 4,0".

Med Tech Day vill vi visa att EDAG är en kompetent teknikpartner för framtida fordon och produktionsanläggningar