• 50 years EDAG: Tomorrow Now.

  • MATERIALEN SOM SKAPAR FÖRÄNDRING

    EDAG LIGHT COCOON – MÖJLIGT PARADIGMSKIFTE FÖR FRAMTIDENS MOBILITET

  • EN LADDNING TACK!

    VARFÖR SMARTPHONEN FÖRÄNDRAR TRAFIKFÖRHÅLLANDENA

  • ADDITIV TILLVERKNING (3D-PRINT)

    HUR ”EDAG GENESIS” VÄNDE UPP OCH NED PÅ FORDONSVÄRLDEN 

EDAG tar ansvar för tillverkningen av exteriörmodell av Volvo konceptbil ”360c”.

Den självkörande bilen tillhör fortfarande framtiden.

Wiesbaden, 08/10/2018  Men den svenska biltillverkaren Volvo Car är redo för framtiden och presenterade i september sin vision av en autonom och eldriven mobilitetslösning med konceptbilen “360c”. EDAG har, på uppdrag av Volvo Design  i Göteborg, tagit ansvar för tillverkningen av exteriörmodellen av Volvo Cars konceptbil ”360c”.

Exteriören på den futuristiska modellen består av en stor, elegant, konkav glaskupol, denna har EDAG’s modellteam omsatt till verklighet med högsta nivå på kvalitet och perfektion. Teamet har också integrerat över 3000 separata LED-lampor som ett roterande ljusband på ”360c”. Ljusbandet möjliggör olika färdlägen att kommuniceras synligt utåt. 
Vad säkerhet beträffar, visar konceptbilen upp ett standardiserat kommunikationssystem mellan trafikanter och det autonoma fordonet genom sina intelligenta integrerade ”direkthögtalare”. Kameror känner av förbipasserande och talar om för högtalarna att ge signal.

Tack vare EDAG teamets långa erfarenhet, var det möjligt att lackera ”360c” i en ny, framtida Volvo seriefärg, normalt går detta inte att göra manuellt i modellbyggarmiljö.

”Vi är stolta att med vår högkvalitativa modellframtagning, på ett betydande sätt ha kunnat bidra till succén med denna framtida konceptbil. Detta projekt visar att genom kombinationen av traditionell och framtidsorienterad ingenjörskunskap är EDAG Group väl positionerat för att aktivt samarbeta och påskynda av förändringsprocessen inom fordonsindustrin” säger Cosimo De Carlo, CEO of the EDAG Group.