• 50 years EDAG: Tomorrow Now.

  • MATERIALEN SOM SKAPAR FÖRÄNDRING

    EDAG LIGHT COCOON – MÖJLIGT PARADIGMSKIFTE FÖR FRAMTIDENS MOBILITET

  • EN LADDNING TACK!

    VARFÖR SMARTPHONEN FÖRÄNDRAR TRAFIKFÖRHÅLLANDENA

  • ADDITIV TILLVERKNING (3D-PRINT)

    HUR ”EDAG GENESIS” VÄNDE UPP OCH NED PÅ FORDONSVÄRLDEN 

EDAG förvärvar det svenska ingenjörsbolaget HRM Engineering AB

EDAG Engineering Group AG har förvärvat samtliga aktier i HRM Engineering AB, placerade i Göteborg, Sverige, med verkställan den 1 juni 2017.

Arbon/Göteborg 7 juni, 2017  EDAG stärker därmed tillgängligheten till den svenska marknaden och ökar spannet av kompetenser, speciellt inom området el/elektronik och mjukvaruutveckling genom detta förvärv.

HRM, som har funnits i Sverige sedan 80-talet, är väletablerade som en tjänstepartner inom den svenska fordonsindustrin. Mer än 120 anställda med placering i Göteborg erbjuder omfattande tjänster inom områdena elektronik & mjukvaruutveckling, konstruktion, ljud och vibration samt kvalité. Företaget omsatte 2016 cirka 110 miljoner svenska kronor.

Den svenska marknaden kännetecknas av stor dynamik inom utvecklingen av personbilar och kommersiella fordon och erbjuder goda möjligheter för tillväxt. Den nya konstellationen är därför ett viktigt steg för båda företagen för  att tillsammans nå målen för tillväxt och ytterliggare stärka den goda marknadspositionen.  

”Jag har nöjet att välkomna HRM, en väletablerad leverantör av ingenjörstjänster med utmärkt rykte, till EDAG gruppen. Spannet av tjänster och kundportfölj hos båda företagen kompleterar varandra på ett utmärkt sätt. För våra internationella kunder kommer vi därför kunna erbjuda ännu mer omfattande tjänster, speciellt inom de framtida områdena för elektronik och mjukvaruutveckling” säger Joerg Ohlsen, CEO på EDAG Engineering Group AG.