• 50 years EDAG: Tomorrow Now.

  • MATERIALEN SOM SKAPAR FÖRÄNDRING

    EDAG LIGHT COCOON – MÖJLIGT PARADIGMSKIFTE FÖR FRAMTIDENS MOBILITET

  • EN LADDNING TACK!

    VARFÖR SMARTPHONEN FÖRÄNDRAR TRAFIKFÖRHÅLLANDENA

  • ADDITIV TILLVERKNING (3D-PRINT)

    HUR ”EDAG GENESIS” VÄNDE UPP OCH NED PÅ FORDONSVÄRLDEN 

EDAG BERÄTTELSER

SAKERNA FÖRÄNDRINGARNA GÖRS AV

EDAG LIGHT COCOON - MÖJLIGT PARADIGMSKIFTE FÖR FRAMTIDENS MOBILITET

Det har alltid varit krångligt att fastställa den långsiktiga betydelsen för uppfinningar. När Nikolaus August Otto uppfann fyrtaktsmotorn år 1862, var det många människor som inte förstod att denna milstolpe skulle förändra världen. 

mer

EN LADDNING TACK!

VARFÖR SMARTPHONEN ÄNDRAR TRAFIKFÖRHÅLLANDEN

Det finns knappast någon annan teknisk innovation som har förändrat våra liv de senaste åren så subtilt och snabbt som smartphonen.  Faktumet att den nästan totalt förändrat vårt fasta nät verkar bara vara en småsak.

mer


Tilläggsproduktion (3D-printning)

Hur "EDAG GENESIS" svängde fordonsindustrin upp och ner 

Alla pratar om "3D-printning". Ända sedan utrskrivningsmaskiner för konsumenter för 1000 € började flöda in på marknaden har utsträckningen av det nya potentialet för tilläggsproduktionens teknologi blivit absolut klart. Tilläggsproduktion används redan inom aerospaceindustrin och medicinsk teknologi. Men än så länge nästan exklusivt för prototyper inom fordonsindustrin. 

mer

Fotgängarskydd förekommer inte endast på vägen

När standarden för fotgängarskydd går längre än lagbestämmelserna

Sportig design är trendig!  Ung, dynamisk och uttryckande - värden du ofta hittar gällande moderna fordon från premiumtillverkare. De formar ett design-språk som kan hittas överallt på fordon: en platt design och en låg front.  Det som först låter synnerligen positivt visar sig inte vara en fördel inom alla aspekter när du tar en närmare titt.

mer

Indian-samhälle inspirerar til mer hållbarhet

Varför Navajo använder EDAG bussar för att skydda miljön

Med en folkmängd på nästan 330 000 personer, är Navajo Nation det näst största samhället för amerikanska urinvånare i Amerikas största reservat.  Spridda längs med nordöstra Arizona, sydöstra Utah och sydöstra New Mexico, i en 71 000 m² stor region (ungefär lika stor som staten West Virginia) lever medlemmarna av denna stam i ett semi-självstyrande samhälle. 

mer